Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

TV Noe a její reflexe Roku víry

Datum publikace10. 10. 2012, 16.47
TiskTisk

V souvislosti se zahájením Roku víry připravuje TV Noe několik zajímavých pořadů. Ve čtvrtek 11. října od 10.00 hodin je připraven přenos slavnostní mše svaté z Vatikánu, při níž Svatý otec zahájí Rok víry. Týž den, ve 21.45 hodin, se diváci mohou podívat na světelný průvod, jež bude připomínkou koncilu. Páteční Kulatý stůl ve 20.00 rovněž připomene koncil a jeho prožívání v Československu, nedělní dokument zase přiblíží jeho průběh.

Osrtrava: Na čtvrtek 11. října v 10.00 hodin je připraven přenos slavnostní mše svaté z Vatikánu, při níž Svatý otec zahájí Rok víry. Bohoslužba bude zároveň připomínkou oslav 50. výročí začátku Druhého vatikánského koncilu. Jako v říjnu 1962, Svatopetrským náměstím projde dlouhý průvod, tentokrát otců a delegátů, kteří se zúčastňují synody o nové evangelizaci. Na večer připravuje italská Katolická akce průvod s pochodněmi od Andělského hradu na Svatopetrské náměstí, jako připomínku světelného průvodu II. Vatikánského a Efezského koncilu. Účastníky průvodu, který TV Noe bude vysílat od 21.45 hodin, v závěru pozdraví Svatý otec z okna své pracovny.

Koncilu, jeho prožívání v Československu a odkazu pro celou církev bude věnovaná beseda u kulatého stolu v pátek 12. října ve 20 hodin. V ostravském studiu televize Noe budou diskutovat historik doc. Jaroslav Šebek a prof. Martin Weis, vedoucí katedry církevních dějin na Teologické fakultě v Českých Budějovicích. Součástí pořadu bude i předtočený rozhovor s prof. Karlem Skalickým, jediným dosud žijícím účastníkem koncilu z Československa.

Neděle 14. října večer od 20 hodin bude zase patřit jedinečnému dokumentu, který zachycuje průběh celého koncilu, a to díky unikátním archivním záběrům Vatikánského televizního centra. Ve filmu uslyšíme svědectví několika přímých účastníků koncilu a podíváme se i do zákulisí jeho příprav. Dokument nazvaný 'Den na Koncilu: událost, která změnila církev', poběží i v několika reprízách.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou