Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Papežská misijní díla slaví 100 let

Datum publikace17. 10. 2012, 16.41
TiskTisk

V těchto dnech je v centru naší pozornosti nejen blížící se Misijní neděle 2012, ale připomínáme si i 100 let existence Papežských misijních děl (PMD); jejich historie se začala psát v roce 1912. Při této příležitosti nabízí Národní kancelář pro Papežská misijní díla deset možností, jak se k oslavám připojit.

Špindlerův Mlýn: Připomínka výročí proběhne především v rámci nadcházející Misijní neděle (21. října 2012). Celý text s podrobnostmi o 10 možnostech oslav 100 let PMD naleznete v příloze, níže alespoň základní informace.

1. Benefiční akce – zkuste radost ze společných farních, školních či obecních slavností rozšířit za hranice Vašeho společenství a věnujte výtěžek Vašich pravidelných kulturních aktivit, které každoročně pořádáte, nebo je k výročí 100 let speciálně připravíte.

2. Misijní aktivity – zorganizujte tradiční aktivity Papežských misijních děl: Misijní štrúdlování, Misijní koláč, Jeden dárek navíc, Pohled pro misie nebo Misijní jarmark s výrobky dětí, mládeže, dospělých či babiček.

3. Svíčka missio – objednat si ji mohou rodiny a společenství, která budou při
modlitbě pamatovat na misie.

4. Misijní zápalky 100 let PMD - zapalme svá srdce pro Boha a věnujme misiím jeden den. Při používání těchto zápalek připomínajících 100 let PMD, můžete
krátkou modlitbou pamatovat na potřebné v misiích.

5. Modlitba misijního růžence – je vhodnou možností, jak podpořit misie.
Modlí se jako běžný růženec s prosbou za misie v jednotlivých kontinentech.
Zájemce si může objednat růženec v misijních barvách.

6. Podpora konkrétního projektu - další možností, která je nabízena jednotlivcům i společenstvím je podpora konkrétního projektu opravdu chudým lidem především do Zambie. Darujme 1denní výdělek pro světové misie.

7. Mešní intence misionářům - Pokud chcete pomoci kněžím v misiích, můžete nechat odsloužit mši svatou v misijních krajinách na Váš úmysl. Pro opravdovou pomoc je dobré na 1 intenci přispět alespoň 250 Kč.

8. Staňte se členy PMD - jednotlivcům i společenstvím je nabízena možnost přihlásit se do Misijního klubu, kde se členové modlí za misie denně podle svého výběru některou modlitbu a týdně spoří na Chléb pro misie – finanční dar pro chudé v rámci projektů PMD. Můžete se zapojit do Misijního klubka -Papežské misijní dílo dětí, Sponzora misií, Misijní růže - modlitba denního desátku za misie, Adorace pro misie nebo vstoupit do Papežské misijní unie.

9. Kronika 100 let PMD – chcete mít svoji stránku v unikátní Kronice 100 let PMD? Kronika bude zachycovat, jak se slavilo ve farnostech, Misijních klubkách nebo jiných skupinách, rodinách, oddílech, školách či společenstvích výročí 100 let PMD. Aktivity mohou souviset i s prožíváním Roku víry, který vyhlásil papež Benedikt XVI.

10. Nový web PMD – Papežská misijní díla připravila a uvedla do provozu nové webové stránky www.missio.cz, kde kromě informací o činnosti PMD naleznete celou řadu nápadů, statistik, přehledů, galerií, historických dat a inspiraci pro pomoc potřebným a podporu světových misií.

Soubory ke stažení

Autor článku: František Jemelka
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou