Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Vatikán cestu biskupů do Damašku odkládá

Datum publikace24. 10. 2012, 0.22
TiskTisk

Eskalace násilí v Bejrútu a Damašku je důvodem, proč se odkládá cesta biskupů do této oblasti pravděpodobně až na dobu po ukončení biskupské synody ve Vatikánu.

Vatikán: Plánovaná cesta biskupů do Damašku byla odsunuta vzhledem k eskalujícímu násilí v dané oblasti. Cesta, jíž iniciovala v těchto dnech zasedající biskupská synoda ve Vatikánu, se podle kardinála Tarcisia Bertoneho uskuteční zřejmě až po skončení synody.

Tím se mění i plánované personální obsazení delegace, protože synodní otcové se po ukončení třítýdenního zasedání následující neděli vrátí do svých diecézí. Každopádně jejich dar se syrskému lidu, který žije v nasmírném utrpení, v následujících dnech předá. 

Cesta měla podle původního plánu začít 22. října 2012, ale její plánování přerušil nejnovější vývoj v Bejrútu i Damašku. Minulý pátek zahynulo po výbuchu bomby několik osob a asi 80 jich bylo zraněno. V neděli došlo k napadení křesťanské obytné čtvrti Bab el Tuma. 

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou