Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

V Hradci Králové začalo setkání lidí, kteří pečují o seniory.

Datum publikace25. 10. 2012, 15.35
TiskTisk

Šestý ročník celostátního setkání animátorů zahájila ve čtvrtek 25. října 2012 ranní bohoslužba v kostele Nanebevzetí Panny Marie.

Hradec Králové: 'Ve Žďáře nad Sázavou jsme v létě měli veliké setkání mládeže. Tehdy možná mohlo být seniorům líto, že tolik pozornosti věnujeme jen mládeži. Ona to potřebuje, dnešní svět odtahuje mladého člověka od Boha. Faktem však je, že v našich kostelích vy, senioři, tvoříte většinu zázemí. Proto jsem vděčný za toto setkání,' zahájil biskup Jan Vokál v Hradci Králové celostátní setkání animátorů seniorů. Hlavním celebrantem ranní mše svaté v kostele Nanebevzetí Panny Marie na Velkém náměstí byl ostravsko-opavský biskup František Lobkowicz. Ve své homilii vyzval hlavně k tomu, aby se mladá i starší generace vzájemně respektovaly. Animátory pak povzbudil, aby seniorům připomínali, že nikdy nejsou sami. 'Vždy jsou ve společenství svaté Trojice, což si mohou uvědomit třeba při modlitbě růžence. U lidí, kteří víru nemají, může být takovým prvním krokem, když jim třeba jen uděláte křížek na čelo,' řekl biskup František Lobkowicz.

Šestý ročník setkání animátorů se v Hradci Králové koná do pátku 26. října. Nabízí setkání s odborníky, benefiční koncert nebo interaktivní besedy. Do Hradce Králové zavítá P. Aleš Opatrný, Kateřina Lachmanová, P. Jan Rybář, P. Michael Slavík a další hosté. Akce je určená lidem různých věkových kategorií z celé ČR, kteří se věnují nebo chtějí věnovat pastorační práci se seniory – zejména na diecézní úrovni, ve farnostech, domovech pro seniory apod.

(bihk)

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou