Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Do Hradce Králové přijede augsburský biskup Konrad Zdarsa

Datum publikace31. 10. 2012, 9.00
TiskTisk

Německý biskup Zdarsa si při dvoudenní návštěvě na přelomu října a listopadu 2012 prohlédne biskupské školy, diskutovat bude i se studenty VŠ.

Hradec Králové: Ve středu 31. října 2012 přijede do Hradce Králové biskup Mons. Konrad Zdarsa z německého Augsburgu. Hlavním cílem jeho cesty jsou návštěvy biskupských škol v Hradci Králové, které augsburská diecéze v minulosti podpořila.

V první den své návštěvy se biskup Zdarsa setká také se studenty hradeckých vysokých škol, a to při pravidelné středeční bohoslužbě v kostele Nanebevzetí Panny Marie na Velkém náměstí. Hlavním celebrantem mše svaté, která začíná v 19.30 hod., bude královéhradecký biskup Mons. Jan Vokál. Po mši svaté je v plánu krátká diskuse studentů právě s Konradem Zdarsou.

Ve čtvrtek 1. listopadu dopoledne si pak augsburský biskup prohlédne Základní a mateřskou školu Jana Pavla II. a také Biskupské gymnázium Bohuslava Balbína.

J. E. Mons. Konrad Zdarsa byl na kněze vysvěcen v roce 1974, působil nejprve v drážďanské diecézi, od roku 2004 byl jejím generálním vikářem. V dubnu 2007 jej papež Benedikt XVI. jmenoval biskupem v Görlitz. Augsburskou diecézi vede od července 2010.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou