Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Arcidiecézní charita Praha zve na benefiční koncert

Datum publikace31. 10. 2012, 11.04
TiskTisk

Arcidiecézní charita Praha pořádá 31. října 2012 od 19.30 hodin ve Smetanově síni Obecního domu 21. benefiční koncert. Výtěžek bude věnován na podporu zdraví matek a novorozenců v Ugandě, Zambii a Indii a rovněž na pomoc potřebným rodinám v České republice.

Praha: Koncert bude zahájen modlitbou za oběti v USA postižené bouří Sandy; za pomoc a naději všem, kteří v tuto dobu strádají nebo zůstali bez domova kvůli této mimořádné události. Modlitbu povede ve Smetanově síni Obecního domu kardinál Dominik Duka, a to za přítomnosti velvyslance USA Normana L. Eisena a předsedkyně Poslanecké sněmovny Miroslavy Němcové.

Na programu je „Te Deum“ Antonína Dvořáka a „Dvojkoncert pro housle a violoncello“ Johannesa Brahmse. Pod vedením Andrease Weisera zahraje Symfonický orchestr hl. m. Prahy a Lukáš Vasilek bude řídit Pražský filharmonický sbor. Jako sólisté vystoupí Eva Forejtová – soprán, Roman Janál – bas, Josef Špaček – housle Petr Špaček – violoncello. Koncert se koná pod záštitou pražského arcibiskupa kardinála Dominika Duky OP.

Arcidiecézní charita Praha je veřejnou církevní právnickou osobou, samostatnou organizační jednotkou s vlastní právní subjektivitou, která působí v pražské arcidiecézi. Je účelovým zařízením římskokatolické církve, které si klade za cíl pomáhat lidem v nouzi na principech křesťanské lásky a bez ohledu na jejich náboženskou, rasovou či politickou příslušnost.

S tímto cílem rozvíjí mnoho projektů jako je zahraniční rozvojová spolupráce, která je dnes již nedílnou součástí aktivit Arcidiecézní charita Praha. Tato pomoc je směřována především do oblasti vzdělávání, zdravotní péče a místního rozvoje. Nejznámějším je projekt Adopce na dálku®, který prošel za dlouhá léta své existence zásadním vývojem a v současnosti je moderním rozvojovým projektem, jehož snahou je nejen podpora konkrétních dětí ve studiu, ale i celkový rozvoj oblastí, v nichž potřebné děti a jejich rodiny žijí.

Vedle toho jsou to však také další sociální programy jako charitní ošetřovatelská a pečovatelská služba, azylové domy pro osoby bez domova, azylové domy pro matky s dětmi, domy na půl cesty, péče o migranty a uprchlíky, vězeňská péče a mnoho dalších projektů. Známá je také Tříkrálová sbírka, kterou pořádá Charita ČR a Arcidiecézní charita Praha se jí pravidelně zúčastňuje.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou