Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Projekt Křesťanské Vánoce

Datum publikace8. 11. 2012, 10.06
TiskTisk

Po pětileté pozitivní  zkušenosti některých farností brněnské diecéze s akcí 'Betlémy' bude letos zahájen nový projekt Křesťanské Vánoce,  jehož smyslem je přiblížit duchovní poselství Vánoc nejširší veřejnosti.

Brno: Do projektu Křesťanské Vánoce je zapojena katolická církev a křesťanské církve, které jsou členy Ekumenické rady církví, a umožní zájemcům bezplatnou návštěvu kostelů, modliteben a betlémů.

Farnosti mohou nově prezentovat své adventní a vánoční programy na stránkách , které budou zprovozněny dne

1.  prosince  2012. Farnosti samy  do nich mohou již nyní začít vkládat své informace o akcích. Jedná se zejména o  žehnání adventních věnců, roráty, adventní duchovní obnovy, o možnosti pro svátost smí­ření, Mikulášské besídky, průvody světla, adventní koncerty, půlnoční bohoslužby, bohoslužby pro děti, živé betlémy, vánoční besídky, štěpánskou koledu, údaje o termínech otevření kostela pro návštěvu betlémů, vánoční koncerty, jeslič­kové pobožnosti, žehnání vína, dále o obnovu manželských slibů, děkovné bohoslužby na Silvestra, žehnání kadidla, zlata, vody a křídy, tříkrálová koleda, žehnání obydlí, přednášky, besedy, atd.

Název kostela a kontaktní osobu farnosti je možné nahlásit na adrese: Pastorační středisko brněnské diecéze, Petrov 6, 602 00 Brno, e-mail souckova@biskupstvi.cz, tel. 533 033 298.

Soubory ke stažení

Autor článku: Martina Jandlová
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou