Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Zambijský národní ředitel Papežských misijních děl navštíví ČR

Datum publikace6. 11. 2012, 11.00
TiskTisk

Ve dnech od 12. do 16. listopadu 2012 navštíví Českou republiku národní ředitel Papežských misijních děl (PMD) v Zambii P. Bernard Makadani Zulu. Tato cesta se uskuteční na základě pozvání národního ředitele papežských misií Česka P. Jiřího Šlégra.

Se zambijským ředitelem PMD se můžete setkat i vy, a to při následujících příležitostech:

V úterý 13. listopadu bude P. Zulu v 18.00 hodin celebrovat mši svatou v pražském kostele Panny Marie Sněžné (Jungmannovo nám. 18), a poté proběhne v kapli Panny Marie Pasovské projekce nového dokumentárního filmu ze života bohoslovců Zambijský bambo. Ta bude spojena s následnou besedou.

Ve středu 14. listopadu od 19.00 hodin potom bude P. Zulu slavit studentskou mši svatou pro změnu v olomouckém kostele Panny Marie Sněžné (Denisova 47).

Ve čtvrtek 15. listopadu odslouží P. Zulu v 7.30 hodin mši svatou v klášterní kapli Sester Neposkvrněného Početí Panny Marie (Hrnčířská 12, Olomouc). Svou návštěvu potom zakončí besedou od 17.00 hodin ve středisku Eljon ve Špindlerově Mlýně. Informace o místech setkání s P. Bernardem Zulu naleznete také na www.missio.cz.

Z České republiky jsou kromě Zambie rozvíjeny také projekty v rámci Díla šíření víry v Malawi, Papui-Nová Guineji, Bangladéši, Surinamu, Guyaně, Srí Lance a Indonésii. Celkem tedy v osmi zemích, na území 11 diecézí. Pomoc jde na zajištění základní pomoci pro diecéze, na katechetické programy, stavby a opravy kostelů, kaplí, formačních center, far a řeholních domů. Na tyto projekty je věnována sbírka z Misijní neděle.

PMD se také v letošním roce soustředí na podporu studia téměř 300 bohoslovců ze čtyř seminářů v Zambii, na Srí Lance a Papui-Nové Guineji. V pěti dalších seminářích pomáhají pokrýt nutné opravy, nákup potřebných věcí a cestovní výdaje.

V rámci Papežského misijního díla dětí se podporuje celkem 78 projektů v 17 diecézích. Konkrétně se jedná o 105 514 chudých dětí z 9 zemí: Uganda, Zambie, Guyana, Surinam, Jamajka, Bangladéš, Indie, Srí Lanka a Papua-Nová Guinea.

Papežská misijní díla se snaží konkrétní pomocí odpovídat na velké problémy dnešního světa. Skrze spolupráci s misionáři a misijními pracovníky nabízí duchovní i hmotnou pomoc. Jsou jednou z největších světových organizací, které se systematicky zabývají pomocí misiím.

Autor článku: František Jemelka
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou