Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

O čem píše KT č. 45/2012

Datum publikace7. 11. 2012, 14.20
TiskTisk

Tuto neděli slavíme svátek sv. Martina. KT se při té příležitosti zaměřil na úctu k tomuto světci v zahraničí. V „jeho“ francouzské diecézi se například chystá velký festival. A Martin je prý ve Francii stále nejčastější příjmení…

Proč lidé církvím nevěří? A naopak, co a proč od nich tolik očekávají? KT informuje o průzkumu Centra pro výzkum veřejného mínění a k tématu přináší také komentář.

Zahraniční rubrika přibližuje volbu nového patriarchy koptské církve v Egyptě. Osmiletý chlapec po slepu vybral Tavardose II.

V exkluzivním rozhovoru představuje P. Alois Kadžijama, provinciál japonských jezuitů katolickou církev v zemi vycházejícího slunce.

Jiří Pavlica v kulturní rubrice přibližuje oratorium Brána poutníků, věnované odkazu sv. Vojtěcha, které právě vyšlo na CD a DVD.

Tematická dvoustrana nese název Konec tradičních misií? Všímá si soumraku tradičního modelu misií a klade otázku po nové podobě misijního působení ve světě, ale i u nás. Svůj pohled nabízí např. P. Ludvík Armbruster, který strávil velikou část svého života v Japonsku.

V pravidelné příloze Perspektivy se biskup Václav Malý zamýšlí nad kolegialitou v životě církve v souvislosti s obnovou tohoto pojmu na posledním koncilu.

Noviny uzavírá rozhovor s P. Miroslavem Heroldem. „Vysokoškoláci mají hlad a žízeň po Bohu. Chtějí vědět, jestli je jim nablízku,“ tvrdí známý brněnský studentský kaplan.

Autor článku: František Jemelka
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou