Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Biskup Jan Vokál bude sloužit mši sv. v portugalské Fatimě

Datum publikace9. 11. 2012, 12.50
TiskTisk

V neděli 11. listopadu se na týdenní valnou hromadu do Portugalska sjedou příznivci a členové Světového apoštolátu Fatimy. Tři dny s nimi stráví i královéhradecký biskup Jan Vokál. Ten bude hlavním celebrantem mše svaté u fatimské kaple Zjevení, která se uskuteční v úterý 13. listopadu.

Fatima: Úterní mše svatá začíná ve 20.15 hodin našeho času a sledovat ji můžete přes internet na webových stránkách rektorátu ve Fatimě: www.santuario-fatima.pt Hnutí Světový apoštolát Fatimy bylo založeno Mons. Haroldem V. Colganem (1894–1972) ve Spojených státech. Nyní působí ve 110 zemích světa a má více než 25 milionů členů. V České republice byl Fatimský apoštolát obnoven v roce 1990. P. Beer z Německa, který byl zodpovědný za činnost Fatimského apoštolátu v bývalých východních zemích, navštívil v roce 1990 Brno a po přednáškách o Fatimě svěřil starost o šíření Fatimského apoštolátu P. Pavlu Dokládalovi, tehdejšímu faráři ve Šlapanicích u Brna. Od roku 1995 je centrum pro Českou republiku v Koclířově v královéhradecké diecézi, v bývalém klášteře Školských sester sv. Františka.

zdroj: www.bihk.cz

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou