Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Studijně-formační kurz pokračuje

Datum publikace9. 11. 2012, 10.10
TiskTisk

V týdnu od 4. – 9. listopadu 2012 se na Erlebachově boudě v Krkonoších sešli účastníci Studijně-formačního kurzu Sekce pro mládež ČBK na druhém přednáškovém týdnu zimního semestru.  

Špindlerův Mlýn: Během týdne byla diskutována témata o liturgické hudbě a vhodnosti výběru písní, kterým předcházely přednášky z úst fundovaných lidí: Mons. prof. ThDr. Ing. Antona Konečného PhD., bývalého děkana Teologické fakulty Katolické univerzity v Ružomberku a Mag.Art. Ondřeje Múčky z Brna. Další oblastí, kterou se účastníci zabývali, bylo rizikové chování v dospívání z pohledu medicíny, které přednášel MUDr. Pavel Kabíček z Kliniky dětského a dorostového lékařství 1. lékařské fakulty z Prahy.  

Přijel také biskup delegát pro mládež Mons. Pavel Posád, který společně s účastníky sloužil mši svatou. Po mši svaté se setkal s kněžími zodpovědnými za mládež v jednotlivých diecézích.

Kromě přednášek trávili účastníci také společné chvíle při modlitbě nebo adoraci. Byl také prostor k odpočinku nebo neformálním rozhovorům či sdílení.

Následující týden prožijí účastníci v lednu, kdy se sejdou na Svatém Hostýnu na duchovních cvičeních.

Studijně-formační kurz Sekce pro mládež založila v roce 2002 Česká biskupská konference. Jeho cílem je prohloubit kompetence kněží, řeholníků a řeholnic a angažovaných laiků v oblasti práce s mládeží. Kurz je dvouletý a pravidelně se ho účastní zhruba 60 účastníků.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou