Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Kardinál Duka přijal předsedu Německého spolkového sněmu

Datum publikace16. 11. 2012, 14.45
TiskTisk

Pražský arcibiskup kardinál Dominik Duka OP přijal 14. listopadu 2012 v Arcibiskupském paláci předsedu Spolkového sněmu SRN Norberta Lammerta. Pan Lammert si prohlédl katedrálu sv. Víta, Václava a Vojtěcha a pohovořil s pražským arcibiskupem o životě církve u nás.

V doprovodu dalších zástupců německého Bundestagu se jeho předseda poprvé setkal s pražským arcibiskupem, aby s ním promluvil o vztazích mezi církvemi a státem, o peripetiích schvalování zákona o majetkovém narovnání, ale také o situaci v českém parlamentu a jeho názorovém a náboženském profilu. Předseda Lammert, který je sám katolík, se také zajímal o vlastní život katolické církve u nás. Jeho otázky směřovaly k tématu budoucího života církví a náboženských společností vzhledem k nedávno schválenému zákonu, který umožňuje finanční odluku církví od státního rozpočtu. Kromě jiného se hovořilo také o vzájemných vztazích mezi jednotlivými českými a německými diecézemi a o podpoře vzdělávání v německém jazyce.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou