Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

O čem píše KT č. 47/2012

Datum publikace21. 11. 2012, 14.45
TiskTisk

Vánoční reklama a výzdoba v obchodech už se valí na obyvatele Česka ze všech stran. A to ještě nezačal advent. Kontrastem k tomuto shonu je řada iniciativ, které si vytkly za cíl pomoc chudým a potřebným. Více na titulní straně!

V tomto čísle KT začíná seriál, v němž se představují kandidáti na prezidenta republiky. Tentokrát jsou to Táňa Fischerová, Vladimír Dlouhý a Jiří Dienstbier.
Kulturní rubrika přináší mj. recenzi filmu V temnotě. V labyrintu podzemních chodeb za 2. světové války se odehrává drama slavné režisérky Angnieszky Hollandové, nominované na Oscara.

Téma: CÍRKEV A STB. Jakým způsobem zasahovala někdejší komunistická tajná policie do církevního života? KT nabízí také svědectví lidí, kteří se dostali této zločinecké organizaci do rukou.

Perspektivy přinášejí na své titulní straně téma mezináboženského dialogu. Měli bychom hledat stopy Božího zjevení i v jiných náboženstvích? Nad tím se zamýšlí známý jezuita P. Ludvík Armbruster.

Noviny uzavírá rozhovor se skvělou českou herečkou Danielou Kolářovou. O první neděli adventní se představí v Brně v pásmu Ecce Virgo concipiet (Hle, Panna počne) v méně známé roli… Více v aktuálním vydání KT ve vaší schránce nebo na www.katyd.cz.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou