Lupa
Obsah Obsah
Portál

Řeholnice se modlí za moudré spravování vráceného majetku

Datum publikace27. 11. 2012, 11.51
TiskTisk

Schválením zákona o zmírnění některých křivd způsobených církvím a náboženským společnostem v době nesvobody začíná nová etapa života církví v České republice. Řeholní sestry na počátku adventní doby zahájí modlitby za moudré spravování vráceného majetku.

Praha: Přechod k hospodářské samostatnosti je velkou výzvou k dlouho očekávané svobodě a nezávislosti, ale je také krokem do neznáma.

'Proto jsme se společně s ženskými řeholemi a kongregacemi působících na našem území domluvily o modlitební podpoře.  Každé společenství bude postupně v určený den vyprošovat požehnání k důležitým rozhodováním pro naše pastýře a jejich spolupracovníky, pro nás představené i představitele mužských řádů a jiných církví. Kéž vrácený majetek i finanční náhrada je moudře spravována a přispěje k dobru církví i všech občanů. Ať nikdy neztrácíme ze zřetele poslání hledat nejprve Boží království,' říká Sr. Vojtěcha Zikešová, předsedkyně Konference vyšších představených ženských řeholí v České republice.   

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou