Lupa
Obsah Obsah
Portál

Ustanoven poutní výbor pro národní pouť do Izraele

Datum publikace5. 12. 2012, 14.22
TiskTisk

V pondělí 3. prosince 2012 byl Českou biskupskou konferencí (ČBK) ustanoven poutní výbor pro národní pouť do Izraele-Svaté Země. ČBK na svém 91. plenárním zasedání rozhodla o uskutečnění této cesty do Svaté Země na zakončení Roku víry. 

Praha: Hlavní program národní poutě, kterou povede kardinál Dominik Duka s ostaními biskupy ČR, je rozložen do 3 dnů v Izraeli a v Betlémě (palestinská autonomie) ve dnech 8. - 10. listopadu 2013. Společný program národní pouti je naplánován na pátek 8. listopadu 2013 do Galileje, sobotu 9. listopadu 2013 do Betléma a v neděli 10. listopadu 2013 se potom poutníci společně setkají v Jeruzalémě.

Zájemci se mohou již nyní předběžně hlásit prostřednictvím římskokatolických farností v celé ČR. Národní pouti se mohou účastnit všichni občané ČR.

Pro tuto akci budou zřízeny vlastní internetové stránky, kde budou postupně zveřejňovány podrobnosti k organizaci i konkrétní nabídky jednotlivých spolupracujících cestovních kanceláří (ty budou poutní cestu organizovat v jednotlivých diecézích ČR). Každá CK připraví vlastní program pro poutníky-své klienty s tím, že všechny zajistí jejich účast na zmíněných třech hlavních poutních národních bohoslužbách, a to v Galileji na Hoře blahoslavenství (odpolední modlitba v Nazaretě), pak v sobotu v Betlémě a v neděli v Jeruzalémě.

Členy poutního výboru ČBK  se stali biskupy vybraní zástupci jednotlivých diecézí. Ke spolupráci byly vyzvány cestovní kanceláře zajišťující veškeré služby pro poutníky při cestách do Svaté Země.

Poutnímu výboru předsedá Mons. Tomáš Holub, generální sekretář ČBK, který řízením výboru pověřil P. Pavla Dokládala z Poutního centra Biskupství královéhradeckého, (mobil 731 598 751, 731 598 752 nebo poutnik@bihk.cz).

Autor článku: František Jemelka
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou