Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Filipínská charita vyslala čtyři týmy do postižené oblasti

Datum publikace6. 12. 2012, 11.04
TiskTisk

Církev na Filipínách vyzvala k pomoci obětem tajfunu Bopha. Podle Filipínské biskupské konference hledá v diecézích Tandag a Surigao na severovýchodním pobřeží úkryt na 30 000 lidí, kteří uprchli před tajfunem.   

Manila: 'Lidé se shromažďují v 35 evakuačních centrech, kde hledají pitnou vodu, jídlo a oblečení,' řekl tiskový mluvčí diecéze Tandag. První dodávky humanitární pomoci zatím zabezpečily tím nejnutnějším několik tisíc lidí. I další filipínské diecéze vyzvaly ke sbírkám pro oběti tajfunu. Dalším nutným artiklem jsou podle nich léky.

Podle americké charity do oblasti katastrofy vyrazily čtyři týmy Fipínské charity, aby sestavily seznamy nejnutnějších věcí. Tajfun Bopha udeřil na jih Fipilín v úterý. Počet obětí je v tuto chvíli 267, ale stovky lidí se zatím stále pohřešují. Tisíce obyvatel přišly o střechu nad hlavou.

V loňském roce zasáhlo Filipíny celkem 19 tajfunů, které si vyžádaly více než 1500 obětí.

 

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou