Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Kardinál Duka bude sloužit bohoslužbu pro Stonožku

Datum publikace6. 12. 2012, 16.37
TiskTisk

V pátek 7. prosince 2012 bude v katedrále sv. Víta, Václava a Vojtěcha od 11.00 hodin sloužena 'Bohoslužba pro Stonožku'. Mši svatou bude v přímém přenosu vysílat Česká televize na ČT 2. Ve 14.30 hodin se v Anežském klášteře otevře výstava dětských prací k výročí Konstantina a Metoděje.

Pražský arcibiskup bude sloužit mši svatou s poděkováním všem, kdo pomáhají dětem, které žijí ve válečných zónách. Slavnostní fanfáry zazní v podání Hudby Hradní stráže, číst z Písma svatého bude Tereza Brodská. Zpívat bude sbor ze škol, které s hnutím Na vlastních nohou – Stonožka spolupracují. Zpěváků se v katedrále sejde až 380.

 Ve 14.30 hodin otevře kardinál Duka v Klášteře sv. Anežky České výstavu dětských výtvarných soutěžních prací na téma „Po stopách Konstantina a Metoděje“. Přítomni budou také paní Běla Gran Jensen, prezidentka hnutí Na vlastních nohou - Stonožka, prof. Vít Vlnas, ředitel Sbírky starého umění Národní galerie a další. Výstava potrvá od 7. prosince 2012 do 17. února 2013. Hnutí 'Na vlastních nohou' je dobrovolná humanitární organizace, která byla založena roku 1990 Češkou žijící v Norsku paní Bělou Jensen. V hnutí jsou dnes zapojeny tisíce dětí a stovky učitelů v českých školách. Své kořeny zapustilo i na Slovensku, v Norsku, Polsku, a v Kanadě. Děti malují vánoční přání, získávají finanční prostředky organizováním Stonožkových týdnů, pořádají sbírky na pomoc nemocným a postiženým dětem v Česku i v jiných zemích světa. Více na www.stonozka.org.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou