Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Zádušní mše připomene prezidenta Václava Havla

Datum publikace6. 12. 2012, 16.00
TiskTisk

V předvečer prvního výročí úmrtí prezidenta Václava Havla bude 17. prosince 2012 pražský arcibiskup kardinál Dominik Duka OP sloužit od 18.00 hodin rekviem v kostele sv. Anny, který nyní slouží jako duchovní místo k setkávání známé pod názvem Pražská křižovatka.

Na podnět vdovy po bývalém prezidentovi Dagmar Havlové bude pražský arcibiskup sloužit zádušní mši za Václava Havla, který byl jeho přítelem a spoluvězněm. V den jeho smrti 18. prosince 2011 o něm napsal: „Zemřel muž, kterému náš národ vděčí za návrat suverenity a svobody v naší vlasti. Zemřel člověk, který žil pro tuto zemi a její demokratický rozvoj.“ Poslední rozloučení s prezidentem Václavem Havlem se konalo 23. prosince 2011 v katedrále sv. Víta, Václava a Vojtěcha.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou