Lupa
Obsah Obsah
Portál

Rodiče zapálí v kostele Svatého Ducha svíčku za zemřelé děti

Datum publikace7. 12. 2012, 16.20
TiskTisk

Rozžehnout plamínek svíčky a vyslat k nebi modlitbu za své zemřelé děti přijdou v neděli 9. 12. v 18.00 hodin do kostela Svatého Ducha v Ostravě-Zábřehu jejich rodiče. Setkání s názvem „Zapalme svíčku“ připravuje občanské sdružení Dlouhá cesta ve spolupráci s mobilním hospicem Ondrášek u příležitosti Světového dne památky zesnulých dětí.

Ostrava: Příběhy dětí, které ve smrti předešly své rodiče kvůli nemoci nebo tragické události, jsou plné slz. Maminek a tatínků, kteří musí tento nelehký osud nést dál svým životem, jsou tisíce.

V roce 2005 vzniklo z iniciativy maminek, které těžké chvíle spojené s odchodem dítěte prožívaly společně, občanské sdružení Dlouhá cesta. „Naším posláním je pomáhat rodičům, kterým zemřelo dítě v jakémkoliv věku a z jakékoliv příčiny. Naše pomoc je přístupná i všem ostatním členům rodiny,“ uvádí zakladatelky sdružení na svých internetových stránkách www.dlouhacesta.cz.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou