Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Charita rozšiřuje pomoc bezdomovcům

Datum publikace13. 12. 2012, 15.40
TiskTisk

Mrazivé zimní počasí u nás každoročně připraví o život řadu lidí bez domova. V reakci na to se církev stále snaží rozšiřovat svou pomoc potřebným. I letos tak vznikají nové noclehárny, které nabízejí azyl těm, kteří jsou nejvíce ohroženi na životě.

(Praha, Brno) - Nová zimní noclehárna pro pražské bezdomovce byla 11. prosince otevřena na Žižkově. Jde o společný humanitární projekt firmy Jablotron, Arcidiecézní charity Praha, Naděje a Armády spásy. Noclehárna bude otevřena bez ohledu na počasí až do konce února 2013. Zařízení má kapacitu 60 lůžek a lidé bez přístřeší v něm budou moci bezplatně přespat od deváté hodiny večer do sedmi ráno. Nachází se v budově Ubytovny Vackov, Malešická 74, Praha 3. Kromě přespání budou mít klienti k dispozici sprchu, teplý čaj a základní zdravotní ošetření (zajistí dobrovolníci z řad mediků). Na provoz a dodržovaní pravidel budou dohlížet zaměstnanci projektu spolu s pracovníky fyzické ostrahy.

Rovněž Oblastní Charita v Brně otevře 18. prosince Centrum pro lidi bez domova. Provoz domu v ulici Bratislavská 58 zahájí v 10. 00 hodin literárně divadelní představení, v němž se návštěvníkům představí současní i bývalí klienti zdejšího Nízkoprahového denního centra.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou