Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Zemřel biskup Jan Blaha

Datum publikace14. 12. 2012, 15.44
TiskTisk

Po těžké nemoci zemřel dne 13. prosince 2012 v Hospici sv. Alžběty v Brně biskup Ing. Jan Blaha. S biskupem Janem Blahou se rozloučíme při bohoslužbě ve čtvrtek 20. prosince 2012 v 11 hodin v katedrále sv. Petra a Pavla v Brně. Jeho tělo pak bude uloženo ve 13 hodin do kněžského hrobu na Ústředním hřbitově v Brně.

Brno:  Po těžké nemoci zemřel dne 13. prosince 2012 v Hospici sv. Alžběty v Brně biskup Ing. Jan Blaha.

Narodil se 12. března 1938 v Brně. Na kněze byl vysvěcen 12. července 1967 v německém Augsburku, biskupské svěcení přijal 28. října 1967. Obě svěcení proběhla v utajení.

Při svých civilních zaměstnáních působil jako duchovní zejména o víkendech,
a to převážně na území královéhradecké diecéze. V září 1999 byl ustanoven farním vikářem ve farnosti u kostela Neposkvrněného početí Panny Marie v Brně na Křenové, kde působil až do konce svého života.

S biskupem Janem Blahou se rozloučíme při bohoslužbě ve čtvrtek 20. prosince 2012 v 11 hodin v katedrále sv. Petra a Pavla v Brně. Jeho tělo pak bude uloženo ve 13 hodin do kněžského hrobu na Ústředním hřbitově v Brně.

Soubory ke stažení

velikost 211 KB
Autor článku: Martina Jandlová
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou