Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Američtí biskupové se modlí za oběti střeleckého násilí

Datum publikace15. 12. 2012, 14.45
TiskTisk

Kardinál Dominik Duka ve svém dopise velvyslanci USA Normanu Eisenu vyjádřil soustrast a modlitby české církve za oběti řádění zběsilého střelce ve školě v městě Newtown blízko New Yorku. V americkém státě Connecticut zastřelil v pátek 14. prosince 2012 dvacetiletý chlapec 26 lidí a následně sám sebe legálně drženou zbraní své matky. Útoky provedl ve dvou třídách, většina obětí byly děti. Tamní biskupové okamžitě vyjádřili svou blízkost obětem násilí.  

Newton: „Tragédie střelby v základní škole Sandy Hook v americkém Newtonu, státě Connecticut, bolestně zasáhla srdce lidí,“ prohlásil kardinál Timothy Dolan, předseda Americké biskupské konference. Ve svém prohlášení dále uvádí: „Tragédie nevinných lidí, kteří násilně zemřeli, otřásá naším klidem. V této chvíli vyslovujeme podporu v modlitbě především diecézi Bridgeport a její komunitě v Newtonu, která se vyrovnává s téměř nesnesitelným smutkem. Modlíme se za pokoj a porozumění se všemi těmi, kteří se vyrovnávají s ranami, které je potkali a se smrtí svých nádherných dětí.

Znovu zvedáme svůj hlas proti kultuře násilí, která se rozšířila v naší zemi, a to především v době, kdy se připravujeme přivítat Krále pokoje o Vánocích. Každý z nás je vyzýván pracovat pro mír ve svých domovech, na ulicích a v celém světě, a to více než kdy jindy.

Ve stínu střelby si buďme vědomi toho, že Boží obětovaná láska nás neustále podporuje. Nechť toto vědomí naplní i zraněná srdce těch, které tak hluboce zasáhl tragický zážitek. ' 

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou