Lupa
Obsah Obsah
Portál

O čem píše KT č. 50/2012

Datum publikace18. 12. 2012, 9.30
TiskTisk

Jak vypadá stěhování staletého smrku na svatopetrské náměstí ? Čtenáři se to dozví hned na titulní straně. KT přibližuje také výročí menších a obyčejnějších vánočních stromků, jež zdobí české domovy právě dvě stě let.

Zpravodajství se věnuje „kauze Černošín“, která hýbe (nejen) plzeňskou diecézí. K údajnému svévolnému zacházení s financemi tamním knězem se postavil čelem plzeňský biskup František Radkovský, který věc uvádí na pravou míru. Rubrika dále informuje o snahách dostat na český trh tzv. „potratovou pilulku“.

Zahraniční zpravodajství přináší exkluzivní rozhovor s biskupem z podhůří Himalájí.

Kulturní strana přináší recenzi filmu Anna Karenina, který v těchto dnech plní kinosály.

Prezidentští kandidáti se představují v závěrečném dílu miniseriálu – tentokrát na otázky odpovídají Karel Schwarzenberg a Zuzana Roithová.

Tematická dvoustrana tentokrát boří mýty: KONEC SVĚTA. Nastane 21. prosince konec světa? Redaktor Aleš Palán se pustil do pátrání se skutečnými odborníky.

Rodinná příloha Doma přibližuje svět pohádek očima psycholožky a někdejšího dramaturga a moderátora Studia Kamarád Jiřího Chalupy. Nabízí také rozhovor s hercem Josefem Dvořákem.

Součástí novin je i speciální příloha Cesta 121.

Noviny uzavírá rozhovor s Pavlem Pěnkavou zejména o bezdomovectví. První mrazivé dny letošního roku už totiž zabíjely …

Více v aktuálním vydání KT ve vaší schránce nebo na www.katyd.cz.

Autor článku: František Jemelka
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou