Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

O čem píše KT č. 51–52/2012

Datum publikace19. 12. 2012, 14.44
TiskTisk

Sváteční, tedy Vánoční dvojčíslo KT už je na světě! Otevírá je text břevnovského převora P. Prokopa Siostrzonka Lid, který chodil ve tmě, vidí veliké světlo.

Dvojité vydání KT přináší hned několik zajímavých témat, reportáží a textů z pera věhlasných autorů.

Do „Vyšehorského betléma“ – na faru k P. Františku Líznovi a jeho hospodyni Josefce se vypravil na reportáž Jiří Prinz. Dalekou cestu za Popelkou do Moritzburgu podnikl Aleš Palán. Tři oříšky pro popelku vznikaly mj. v Německu právě před čtyřiceti lety. Přinášíme reportáž přímo z místa natáčení, jak vypadá po čtyřech dekádách.

Ne každý může trávit Vánoce doma. Ale ne vždy to musí být fatální: jak vypadají Vánoce a) v Afghánistánu, b) za mřížemi nebo c) v nemocnici boromejek?

Autorským textem do dvojčísla přispěl také P. Marek Orko Vácha.

Tradičně se Vánoční dvojčíslo KT věnuje pohádkám – tentokrát přibližuje jak televizní, tak filmové. Fimovým hitem je letos Hobit. Vedle recenze nabízí KT životní příběh autora slavné knižní předlohy. V televizi nás zaujala nabídka nové pohádky Jiřího Stracha Šťastný smolař. Redaktor KT měl exkluzivní možnost zhlédnout ji ještě před premiérou – recenze hovoří za vše: je se nač těšit.

Pravidelná příloha Perspektivy i literání strana se věnují Janu Čepovi, který se narodil právě před 110 lety. KT poskytuje povídku a jeho díla si všímá esej v Perspektivách.

Noviny uzavírá rozhovor s někdejší televizní hlasatelkou, moderátorkou Marií Retkovou, jež dává čtenářům KT nahlédnout nejen do svých Vánoc.

Více v aktuálním vydání KT ve vaší schránce nebo na www.katyd.cz.

Autor článku: František Jemelka
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou