Lupa
Obsah Obsah
Portál

V arcibiskupském paláci poobědvají bezdomovci

Datum publikace21. 12. 2012, 16.08
TiskTisk

Vánoční oběd pro bezdomovce, uprchlíky a všechny osamělé lidi připravila na úterý 25. prosince do prostor pražského arcibiskupského paláce Komunita Sant´Egidio.

Již čtrnáctý ročník Vánočního oběda se uskuteční v sále kardinála Berana a dále pak  v sále kapucínského kláštera na Loretě. 'K jednomu stolu tam usednou staří a osamělí lidé, lidé bez domova, zdravotně postižení, Romové a další lidé, kteří se z různých důvodů ocitli na okraji společnosti či v nouzi,'  vysvětluje Kristina Koldinská z Komunity Sant'Egidio. Podle jejích slov oběd zahájí arcibiskup pražský, kardinál Dominik Duka a podávat se bude polévka s játrovými knedlíčky, svíčková nebo pečená kachna se zelím a knedlíkem. Jako dezert pak hosté ochutnají vánoční cukroví a ovoce. Pro každého z návštěvníků je rovněž připraven vánoční dárek. Organizátoři očekávají účast cca 270 pozvaných hostů a šedesáti dobrovolníků. 'Ti mají mezi sebou rozdělené role – někteří dobrovolníci servírují a jiní usednou za slavnostně prostřený stůl spolu s hosty,' dodává Kristina Koldinská.

(bližší informace viz www.santegidio.org. )

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou