Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

O čem píše KT č. 1/2013

Datum publikace2. 1. 2013, 14.13
TiskTisk

Tematická dvoustrana nového čísla KT, které otevírá 24. ročník listu českých a moravských diecézí, se věnuje rozdělení ČSFR. V těchto dnech si připomínáme dvacet let od rozpadu společného státu Čechů a Slováků. Byl to tenkrát unáhlený, nebo nezadržitelný krok?

Tématu se věnuje i celostránkový rozhovor s Františkem Mikloškem. „Cítil jsem, že Slovensko se potřebuje nějakým způsobem najít a identifikovat,“ vzpomíná na události před dvaceti lety slovenský politik.

Zpravodajství informuje o čase letošních Vánoc ve Věčném městě, ale i v Česku – například mezi potřebnými lidmi bez domova – téměř tři stovky lidí žijících na okraji společnosti se na Boží hod sešly s kardinálem Dominikem Dukou.

Stranou zájmu nezůstal ani začínající Rok víry – tisíce křesťanů oslavily Vánoce v místě Ježíšova narození – v palestinském Betlémě.

Kultura se tentokrát věnuje napínavému příběhu indického chlapce Pí. Hollywoodský hit uplynulého roku Pí a jeho život se dostává do českých kin.

Publicistika se tentokrát věnuje věštcům. V komerčních televizích se objevují pořady, které lidem nabízejí pohled do budoucna pomocí tzv. věštců. Co na to křesťané?

Pravidelná rodinná příloha Doma otevírá problematiku dětí a jejich vztahu k penězům. Kdy a jak dávat dětem kapesné? Kdy začínají chápat hodnotu peněz? A jak s nimi vhodně mluvit o domácích financích?

Více v aktuálním vydání KT ve vaší schránce nebo na www.katyd.cz.

Autor článku: František Jemelka
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou