Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Zemřel Mons. Miloslav Klisz, papežský prelát a kanovník

Datum publikace2. 1. 2013, 9.44
TiskTisk

V sobotu 22. 12. 2012, v předvečer 4. neděle adventní  zemřel v Českém Těšíně ve věku 96 let  Mons.  Miloslav Klisz, čestný Prelát Jeho svatosti a čestný kanovník Metropolitní kapituly u svatého Václava v Olomouci.

Mons. Miloslav Klisz se narodil 18. 2. 1916 v Orlové-Lutyni v Těšínském Slezsku, které v té době spadalo pod Vratislavskou arcidiecézi. Kněžské svěcení přijal dne 31. 3. 1940 ve Vratislavi (Wroclav).

Celé jeho kněžské působení bylo spojeno s územím nynější Ostravsko - opavské diecéze. Působil například ve farnostech Hnojník, Karviná, Ostrava – Heřmanice, Horní Suchá, Doubravě, Albrechtice u Českého Těšína, Vratimov a dalších. Od vzniku Ostravsko-opavské diecéze byl až do roku 2001 členem kněžské rady.  Mons. Klisz byl také dlouholetým redaktorem Homiletických směrnic. Závěr života prožil v Charitním domě v Českém Těšíně, kde jako kněz sloužil svým spolubydlícím.
 
Rozloučení se zesnulým Mons. Miloslavem Kliszem proběhlo v sobotu 29. 12. 2012 v 10 hodin při mši svaté ve farním kostele Nejsvětějšího Srdce Ježíšova v Českém Těšíně. Ve 14 hodin pak bylo jeho tělo uloženo do hrobu na hřbitově v Bohumíně - Skřečoni.

Soubory ke stažení

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou