Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Zemřel benediktin P. Jan Josef Kohl

Datum publikace8. 1. 2013, 15.32
TiskTisk

V pátek 4. ledna 2013 odešel na věčnost ve věku nedožitých 85 let P. Jan Josef Kohl OSB, profes komunity konventu Benediktinského arciopatství sv. Vojtěcha a sv. Markéty v Praze-Břenově. Pohřební obřady se budou konat v arciopatském kostele svaté Markéty, a to v pondělí 14. ledna 2013 od 12 hodin.

Praha: P. Jan Kohl se narodil 21. února 1928 v Suchém Dole. Do benediktinského kláštera v Břevnově přišel 14. září 1949. Doba jeho mnišské formace byla poznamenána pronásledováním řeholníků po komunistickém převratu v Československu. 23. června 1973 nakonec přijal kněžské svěcení.

Působil v Hradci Králové, v Litomyšli a ve Svratce. Jakmile to bylo možné, vrátil se v roce 1990 do svého kláštera v Břevnově a zapojil se do jeho obnovy a do duchovní správy u kostela svaté Markéty i v poutním kostele Panny Marie Vítězné na Bílé Hoře. Zemřel 4. ledna 2013 v Praze.

Autor článku: František Jemelka
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou