Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

O čem píše KT č. 2/2013

Datum publikace9. 1. 2013, 14.09
TiskTisk

Tříkrálové koledování je v plném proudu a KT byl a je u toho. Dozvíte se, jak Tříkrálová sbírka odstartovala či jaké je letošní koledování. Sbírku budeme i nadále pozorně sledovat.

Stranou zájmu domácího zpravodajství nezůstala novoroční amnestie prezidenta republiky. K tomuto tolik diskutovanému tématu přinášíme glosu P. Miloše Szabo a anketu! Rubrika dále představuje zajímavou akci k Roku víry, kterou pořádají ve farnosti Červený Kostelec.

Zahraničí je tentokrát věnováno blížícímu se blahořečení papeže Pavla VI. V té souvislosti média spekulují také o brzském svatořečení Jana Pavla II.

Yann Martel je kanadskou literární hvězdou. Jeho kniha Pí a jeho život ho proslavila po celém světě. Katolickému týdeníku poskytl exkluzivní rozhovor – přinášíme jej na stránce kulturních událostí.

Tematická dvoustrana reaguje na blížící se prezidentskou volbu. PREZIDENTI A VÍRA – jaký byl vztah hlav našeho státu k náboženství – od Masaryka až po Klause. Proč například o Te Deum tolik stál i Klement Gottwald?

Pravidelná příloha Perspektivy se znovu věnuje II. vatikánskému koncilu. Karel Skalicý a Pavel Filipi – katolický a evangelický teolog se zamýšlejí nad přínosem koncilu na poli ekumenismu.

Noviny uzavírá rozhovor s Petrem Pithartem. „Náboženství se nestalo tím, co by nás utvářelo. Místo toho jsme si našli snadnější ,víru‘,“ říká v interview.

Více v aktuálním vydání KT ve vaší schránce nebo na www.katyd.cz.

Autor článku: František Jemelka
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou