Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Tříkrálové koledování v plném proudu

Datum publikace9. 1. 2013, 11.39
TiskTisk

Až do pondělí 14. ledna 2013 se obyvatelé či návštěvníci měst i obcí v ČR mohou setkat se skupinkami Kašparů, Melicharů a Baltazarů, které šíří radostnou zvěst Vánoc a žádají o příspěvek na pomoc potřebným do zapečetěné kasičky s logem Charity. V různých místech republiky je také připraveno množstvbí doprovodných akcí.

Praha, Hradec Králové, Olomouc: Největší akce svého druhu v ČR, Tříkrálová sbírka pořádaná Charitou ČR, je v plném proudu. Dnes ráno požehnal královéhradeckým koledníkům biskup Kajnek, mj. se připravuje několik tříkrálových koncertů na podporu sbírky, na Facebooku se potom můžete zapojit do tipovací soutěže.

Dnes ráno, ve středu 9. ledna, vyrazili koledníci i do ulic Hradce Králové; na cestu jim v katedrále Svatého Ducha požehnal pomocný biskup Mons. Josef Kajnek. V krajském městě koleduje bezmála 60 skupinek tří králů Oblastní charity Hradec Králové, kteří prosí o dar mj. na podporu Střediska rané péče Sluníčko, domácí hospicové péče a poradenství pro oběti domácího násilí a lidi v nouzi.

Na středeční večer je potom připraven benefiční Tříkrálový koncert do Stavovského divadla v Praze. Akci konanou pod záštitou apoštolského nuncia v ČR Mons. Giuseppe Leanzy a kardinála Dominika Duky pořádá Arcidiecézní charita Praha a začátek je v 19.00. Výtežek bude věnován na Tříkrálovou sbírku 2013, mj. na záměry pražské Arcidiecézní charity, kterými jsou projekty podpory zdraví novorozenců a matek v Ugandě, Zambii a Indii a na pomoc potřebným rodinám v České republice. Více informací o programu naleznete např. na webu Arcibiskupství pražského.

V neděli 13. ledna 2013 od 18.00 proběhne Tříkrálový koncert i v Olomouci. Do sálu Moravské filharmonie Reduta je připraven program, v němž vystoupí žáci a pedagogové ZUŠ Žerotín a Konzervatoře Evangelické akademie. Podrobnosti k této akci naleznete na webu pořádající Charity Olomouc.

Zajímavou aktivitou je i tipovací soutěž na facebokovém profilu Tříkrálové sbírky, kdy mají účastníci tipovat výsledek letošní koledy.

V roce 2012 se díky štědrým dárcům vybrala dosud rekordní částka - přes 75 milionů korun. Většina prostředků směřuje na pomoc v regionu, kde byly peníze vykoledovány. Přibližně desetina výnosu pomůže v zahraničí.

O projektech z minulých let a nových záměrech více na: www.trikralovasbirka.cz Přispět do sbírky můžete i zasláním DMS KOLEDA na číslo 87 777 (cena jedné DMS je 30 Kč, na pomoc potřebným jde 27 Kč. Službu provozuje Fórum dárců.). Podpořit sbírku je možné také příspěvkem na účet Tříkrálové sbírky číslo 66008822/0800 u České spořitelny, VS: 777).

O dalších akcích, podrobnostech spjatých s koledováním či výtěžku Tříkrálové sbírky 2013 se dozvíte nejvíce infgormací na www.trikralovasbirka.cz nebo Facebooku.

 

Foto koledníků na koních před městským úřadem v Hodoníně: Oblastní charita Hodonín

Autor článku: František Jemelka
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou