Lupa
Obsah Obsah
Portál

Prohlášení Stálé rady ČBK k prezidentským volbám

Datum publikace15. 1. 2013, 16.05
TiskTisk

Stálá rada České biskupské konference dnes, v úterý 15. ledna 2013, vydala prohlášení k probíhajícím tuzemským prezidentským volbám. Celé znění dokumentu vám přinášíme níže.

Prohlášení Stálé rady České biskupské konference

Výsledky prvního kola prezidentských voleb poukazují na skutečnost, že naši spoluobčané přistoupili k těmto - pro naši republiku historicky prvním prezidentským volbám - s velkou vážností a odpovědností a dali svůj hlas osobnostem, které prokázaly politickou zkušenost ve vedení naší země.

Věříme, že k druhému kolu prezidentských voleb všichni přistoupíme se stejnou vážností a svůj hlas dáme tomu kandidátovi, od kterého očekáváme, že jako státník naplní vědomí odpovědnosti za zemi, dokáže důvěryhodně reprezentovat naši kulturu a opírá se o vnitřní morální kodex.

 

V Praze dne 15. ledna 2013

 

kardinál Dominik Duka OP
arcibiskup pražský a předseda České biskupské konference

Mons. Jan Graubner
arcibiskup olomoucký a místopředseda České biskupské konference

Mons. František Lobkowicz
biskup ostravsko-opavský

Mons. František Radkovský
biskup plzeňský

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou