Prohlášení Stálé rady ČBK k prezidentským volbám

Stálá rada České biskupské konference dnes, v úterý 15. ledna 2013, vydala prohlášení k probíhajícím tuzemským prezidentským volbám. Celé znění dokumentu vám přinášíme níže.
Publikováno: 15. 1. 2013 16:05

Prohlášení Stálé rady České biskupské konference

Výsledky prvního kola prezidentských voleb poukazují na skutečnost, že naši spoluobčané přistoupili k těmto - pro naši republiku historicky prvním prezidentským volbám - s velkou vážností a odpovědností a dali svůj hlas osobnostem, které prokázaly politickou zkušenost ve vedení naší země.

Věříme, že k druhému kolu prezidentských voleb všichni přistoupíme se stejnou vážností a svůj hlas dáme tomu kandidátovi, od kterého očekáváme, že jako státník naplní vědomí odpovědnosti za zemi, dokáže důvěryhodně reprezentovat naši kulturu a opírá se o vnitřní morální kodex.

V Praze dne 15. ledna 2013

kardinál Dominik Duka OP
arcibiskup pražský a předseda České biskupské konference

Mons. Jan Graubner