Lupa
Obsah Obsah
Portál

P.Josef Koláček v Brně

Datum publikace16. 1. 2013, 18.22
TiskTisk

Dlouholetý vedoucí českého vysílání Vatikánského rozhlasu P. Josef Koláček SJ je letošním laureátem Ceny města Brna v oblasti “žurnalistika a publicistika”.Cenu převezme při své lednové návštěvě jihomoravské metropole (22. ledna). O víkendu, v nedeli 20. ledna 2013 v 7.45 hodin, bude slavit bohoslužbu v kostele sv. Tomáše na Moravském náměstí.

Brno: Čtrnáct osobností ve  třinácti oblastech  bylo navrženo Radou města Brna na Cenu města Brna pro rok 2012. Ceny jsou každoročně  udělovány  za činnost nebo za dílo, které významně obohatily některou oblast či více oblastí veřejného života a přispěly tak k posílení dobrého jména jihomoravské metropole. Slavnostní předání ceny se letos uskuteční 22. ledna 2013.

Cenu v oblasti “žurnalistika a publicistika” převezme brněnský rodák,  jezuita P.Josef Koláček (*1929), který byl od roku 1971 do konce roku 2001   vedoucím české sekce Vatikánského rozhlasu. Nyní zde  dále působí jako redaktor a věnuje se překladatelské činnosti.

Brněnský biskup Vojtěch Cikrle udělil P. Josefu Koláčkovi při příležitosti 235. výročí založení brněnské diecéze v roce 2007 medaili sv. Petra a Pavla za obětavou kněžskou službu.

Čeští a moravští biskupové ocenili P.Josefa Koláčka v roce 2012 na Velehradě, kdy mu byla udělena Pamětní medaile České biskupské konference za dlouholeté působení v české sekci Vatikánského rádia a za literární a publicistickou činnost.



 

Autor článku: Martina Jandlová
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou