Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Kardinál Duka zaslal děkovný dopis J. Fisherovi

Datum publikace21. 1. 2013, 16.05
TiskTisk

Předseda ČBK kardinál Dominik Duka zaslal v minulém týdnu pozdravný dopis prezidentskému kandidátovi Janu Fischerovi. Mj. mu v něm děkuje za 'odvahu otevřít a připomínat v předvolebním čase hodnoty, které jsou blízké křesťanství, obhajovat v této době ´nepopulární´ majetkové narovnání státu s církvemi a otevřeně se vyhranit vůči případné vládní koalici s KSČM'. Text dopisu uveřejňujeme v plném znění.

Vážený pane inženýre Fischere,


výsledky historicky prvních novodobých prezidentských voleb Vám bohužel nedovolily ucházet se o přízeň voličů v kole druhém.

Dovolte mi prosím, abych Vám touto cestou poděkoval za Vaši odvahu otevřít a připomínat v předvolebním čase hodnoty, které jsou blízké křesťanství, obhajovat v této době „nepopulární“ majetkové narovnání státu s církvemi a otevřeně se vyhranit vůči případné vládní koalici s KSČM.

Jsem rád, že člověk Vašeho formátu mohl předstoupit před naše občany a kandidovat na úřad prezidenta České republiky.

Přeji Vám i Vašim blízkým vše dobré v osobním i profesním životě.

 

V úctě
 


 kardinál Dominik Duka OP
 arcibiskup pražský
 předseda České biskupské konference

Autor článku: František Jemelka
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou