Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Plenární zasedání biskupů tentokrát v Praze

Datum publikace21. 1. 2013, 17.10
TiskTisk

Ekumenickou bohoslužbou bude již dnes, 21. ledna 2013 v 18.00 hod., zahájeno 92. plenární zasedání České biskupské konference, které tentokrát hostí augustiniánský klášter u sv. Tomáše v Praze. Plénum biskupů bude jednat do středy 23. ledna a mj. zahájí výstavu „Matka Vojtěcha – služebnice Boží – statečný svědek víry“ v Nemocnici Milosrdných sester sv. Karla Boromejského.   

Praha: Ekumenickou bohoslužbu na zahájení plenárního zasedání ve sboru Církve bratrské povede Joel Ruml, předseda Ekumenické rady církví. Úterní jednání navštíví i tradiční host, apoštolský nuncius v ČR Mons. Giuseppe Leanza. Hlavní představitele české katolické církve čeká jednání o majetkovém narovnání a jeho dalším vývoji, hovořit se bude i o cyrilometodějských oslavách v tomto roce, a to především v souvislosti s Národní poutí kněží, která se připravuje na druhou polovinu dubna. Biskupové budou také informováni o připravovaném filmu o sv. Cyrilu a Metoději či o koncepci katecheze v ČR na další období.

Jedním z témat budou i aktivity Sekce pro mládež, mj. příprava Světového dne mládeže v Rio de Janeiru, které připadá na červenec tohoto roku. Nebudou také chybět informace o Národní pouti do Svaté Země v listopadu 2013. Úterní odpolední program zakončí návštěva vernisáže výstavy „Matka Vojtěcha – služebnice Boží – statečný svědek víry“ v posluchárně Nemocnice Milosrdných sester sv. Karla Boromejského s následnou mší svatou; v kostele sv. Karla Boromejského ji od 18.00 hodin bude celebrovat kardinál Dominik Duka.

Sbor Církve bratrské naleznete na adrese Soukenická 15, Praha 1.

Autor článku: František Jemelka
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou