Lupa
Obsah Obsah
Portál

O čem píše KT č. 4/2013

Datum publikace23. 1. 2013, 14.13
TiskTisk

S výzvou 'Modlete se za dobrou volbu!' přišel web Víra.cz. O jejím obsahu informuje domácí zpravodajství. Přinášíme anotaci nového čísla Katolického týdeníku.

Domácí zpravodajství Katolického týdeníku také přináší rozhovor s P. Petrem Hruškou, který se aktivně účastní protestů proti tomu, aby náměstkem hejtmana pro školství v Karlovarském kraji zůstal člen KSČM a bývalý politruk Pohraniční stráže Václav Sloup. Otec tohoto kněze, politický vězeň Luboš Hruška, se octl za mřízemi po pokusu přejít hranice.

Zahraniční zpravodajství připomíná aktuální informace o pronásledování křesťanů: na sto milionů je jich ve světě utiskováno pro víru. Zveřejněnému seznamu vévodí pojedenácté Severní Korea.

KT se i nadále věnuje prezidentským volbám. Informuje o výzvě na podporu Karla Schwarzenberga v řadách duchovních. Tématu voleb se věnuje i stránka publicistiky, která přináší mj. poděkování kardinála Duky neúspěšným kandidátům či část prohlášení Prof. Piťhy.

Kulturní rubrika přináší recenzi třídílného filmu Hořící keř polské režisérky Agnieszky Hollandové. Pojednává (nejen) o Janu Palachovi.

Tematická dvoustrana nese název Nikdy nebylo lépe. Naše doba je ze všech nejlepší, protože jinou nemáme. Jak se to srovnává s rozšířeným pocitem znechucení s dnešních poměrů a s „blbou náladou“?

Pravidelná příloha Perspektivy se znovu zaměřuje na výročí II. vatikánského koncilu. Kdo nás reprezentoval na koncilu? Koho tehdy komunisté do Říma pustili? Byli to jen kolaboranti?

Noviny uzavírá rozhovor s jednou z ústředních osobností náboženského disentu: Josefem Plockem nazvaný Zatkli mě jako vatikánského špiona. Za komunismu byl dlouhé roky zavřený. Otevírá čtenářům svůj životní příběh.

Více v aktuálním vydání KT ve vaší schránce nebo na www.katyd.cz.

Autor článku: František Jemelka
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou