Lupa
Obsah Obsah
Portál

Biskupové jednali o stavu církve

Datum publikace24. 1. 2013, 16.50
TiskTisk

Do pražského augustiniánského kláštera na Malé Straně se 22. a 23. ledna sjeli čeští a moravští biskupové, aby se tu zúčastnili svého 92. plenárního zasedání.

Praha: Hlavním bodem jednání byla diskuse nad přijatým zákonem o majetkovém narovnání státu s církvemi. Biskupové se rozhodli svůj postoj k této problematice vyjádřit formou pastýřského listu, který v dohledné době zveřejní.

Kromě hospodářských otázek věnovali biskupové zvláštní pozornost také přípravám na nadcházející 1 150. výročí příchodu slovanských věrozvěstů na Velkou Moravu. Předseda komise ČBK pro cyrilometodějské oslavy, olomoucký arcibiskup Jan Graubner, informoval v této souvislosti o přípravách Národní pouti kněží, která proběhne na Velehradě ve dnech 15. - 17. dubna.

Biskupové rovněž vyslechli návrh královéhradeckého biskupa Jana Vokála, který zde nastínil myšlenku společné prezentace údajů o farnostech a bohoslužbách na internetu.

Biskupové v neposlední řadě také schválili nové znění Stanov Charity ČR a poblahopřáli apoštolskému nunciovi v ČR Giuseppe Leanzovi, který se plenárního zasedání osobně zúčastnil, k jeho 70. narozeninám.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou