Lupa
Obsah Obsah
Portál

O čem píše KT č. 5/2013

Datum publikace30. 1. 2013, 12.37
TiskTisk

Svěcení biskupa Rudolfa Voderholzera v Německu zaujalo redaktory KT do té míry, že se do Řezna vypravili na reportáž. Posuďte sami, proč je to tak zajímavé: rodina nového biskupa pochází z Čech a on se k tomuto původu hlásí. Historicky jsou dvě české diecéze velmi úzce svázané s našimi sousedy stejné víry a různého jazyka: pražská vznikla oddělením od řezenské a plzeňská – založená v roce 1993 – je „vnučkou“ německé (oddělila se od pražské). A nejen to: v Řezně byla v roce 845 křtěna česká knížata.

Stranou zájmu zpravodajské i publicistické rubriky nemohla samozřejmě zůstat ani prezidentská volba. Přinášíme komentář i bezprostřední ohlasy na zvolení Miloše Zemana prezidentem z církevního prostředí.

O spisovateli Janu Balabánovi píše kulturní rubrika. Posledními svazky se završilo vydání díla předčasně zesnulého spisovatele. Jakou roli hrála v jeho tvorbě víra?

Tematická dvoustrana je věnována zasvěcenému životu. Čím žijí současní řeholníci a řeholnice? A budou si vědt rady s navráceným majetkem? KT se vydal hledat odpověď do několika klášterů.

Pravidelná rodinná příloha Doma si vzala na paškál šikanu. Popisuje její vznik, stádia, dosah a možný rozsah. Varuje před falešným dojmem, že našich dětí (třeba i v církevních školách) se netýká. Přibližuje i šikanu v zaměstnání.

Noviny uzavírá exkluzivní rozhovor s Janem Švejnarem. „Prezidentskou volbou jsme vyslali signál, uvedl v rozhovoru pro KT někdejší prezidentský kandidát.

Více v aktuálním vydání KT ve vaší schránce nebo na www.katyd.cz.

Autor článku: František Jemelka
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou