Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Charita ČR má nového ředitele

Datum publikace5. 2. 2013, 11.38
TiskTisk

Charita ČR má od 1. února 2013 nového ředitele; stal se jím Lukáš Curylo, který je současně v čele Diecézní charity ostravsko-opavské. Ve funkci ředitele Charity ČR vystřídal Oldřicha Haičmana, kterému k 31. lednu 2013 skončil jeho mandát.  

Praha: Nového ředitele jmenovala do čela Charity ČR Česká biskupská konference, která je zřizovatelkou Charity ČR (CHČR).

Současně Česká biskupská konference schválila nové stanovy Charity ČR a na další pětileté období potvrdila ve funkci prezidenta Charity ČR českobudějovického světícího biskupa Mons. Pavla Posáda. Prezident je zodpovědný za duchovní službu v Charitě ČR a za úkoly v pastorační oblasti. 

A co považuje nový ředitel Charity ČR za svou prioritu? „V této ekonomicky nelehké době bude mým nejdůležitějším úkolem zejména zajistit spolu s ostatními kolegy dostatek finančních prostředků pro samotnou činnost Charity ČR. A to nejen u nás, ale i na zahraniční humanitární a rozvojovou pomoc,“ uvedl Lukáš Curylo. „Rád bych také vytvořil kvalitnější prostředí pro vzájemný dialog o poslání Charity ČR v souladu s papežskými dokumenty. Na všech společenských úrovních chci nadále upozorňovat na nezcizitelnou důstojnost každého člověka a jeho právo na důstojný život od jeho početí do přirozené smrti.“

Mgr. et Mgr. Lukáš Curylo (* 3. února 1974) absolvoval Filozofickou fakultu Ostravské univerzity a Cyrilometodějskou teologickou fakultou Univerzity Palackého. V letech 1996–2001 učil na gymnáziu, poté pracoval na Krajském úřadě Moravskoslezského kraje a byl vedoucí odboru Magistrátu města Ostravy. Od roku 2007 řídí Diecézní charitu ostravsko-opavskou.

(Jan Oulík, CHČR)

Autor článku: František Jemelka
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou