Lupa
Obsah Obsah
Portál

Charita pomáhá po výbuchu ve Frenštátě pod Radhoštěm

Datum publikace19. 2. 2013, 15.55
TiskTisk

Charita se zapojuje do odstraňování následků výbuchu plynu ve Frenštátě pod Radhoštěm. Dnes byla zahájena materiální sbírka na pomoc lidem ze zničeného bytového domu. Materiální sbírku symbolicky zahájila Lenka Tabachová, ředitelka Charity Frenštát pod Radhoštěm.

Frenštát pod Radhoštěm: Po výbuchu plynu v bytovém domě, nabídla pomoc Charita Frenštát pod Radhoštěm, která vyhlásila materiální sbírku. Sbírka se koná v sídle Charity Frenštát pod Radhoštěm a je v provozu, až do odvolání, každý den včetně sobot i nedělí od 7:00 hod. do 19:00 hod.

Charita Frenštát pod Radhoštěm již v podobných událostech pomáhala, proto i pro tuto příležitost má ve svém skladu ledničky, sporáky a další vybavení. „Jsme nesmírně rádi, že lidé jsou ochotni pomáhat, nabízejí šatstvo, lůžkoviny a například hygienické potřeby. Díky této materiální sbírce budeme schopni v krátké době pomoci lidem a to nejen se zajištěním nejnutnějších potřeb, ale také s vybavením bytů.“ uvedla paní ředitelka.

Diecézní charita ostravsko-opavská působí také v oblasti krizového řízení. Pro případ větších krizových událostí jsou k dispozici Oblastní humanitární sklady a Centrální humanitární sklad v Ostravě Koblově. „V současné době disponují naše či partnerské humanitární sklady hygienickým vybavením, šatstvem, nábytkem, který je také možnost využít. I když výbuch plynu ve Frenštátu pod Radhoštěm se týká několika desítek lidí. Je potřeba, abychom byli připraveni na mimořádné události většího rozsahu. Vybavení těchto humanitárních skladů má možnost využít Charita Frenštát pod Radhoštěm a to nejen v případě této mimořádné události, ale také v případě obdobných událostí. “ uvedl Mgr. Martin Okáč, vedoucí krizového řízení Diecézní charity ostravsko-opavské.

(zdroj: Diecézní charita ostravsko-opavská, www.charita.cz)

Autor článku: František Jemelka
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou