Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Poselství papeže Benedikta XVI. ke světovému dni mládeže

Datum publikace19. 2. 2013, 12.46
TiskTisk

Ve dnech 23. až 28. července 2013 proběhnou v brazilském Rio de Janeiru Světové dny mládeže. K této významné události vydal papež Benedikt XVI. své poselství. Český překlad dokumentu přinášíme v plném znění.

Řím: Mottem celého do osmi částí členěného dokumentu je citát: „Jděte, získejte za učedníky všechny národy“ (srov. Mt 28, 19).  Papež v úvodu textu nejprve vzpomíná na poslední setkání v Madridu a zmiňuje světoznámou sochu Krista tyčící se nad městem jako výmluvný symbol, znamením pro přijetí.

Dále hned v počátku mj. adresuje posluchačům poselství důležitou výzvu: 'Zvu vás, abyste se připravovali na Světový den v Rio de Janeiru a již od nynějška meditovali na téma „Jděte, získejte za učedníky všechny národy“ (srov. Mt 28, 19). Jedná se o velkou misijní výzvu, kterou Kristus zanechal celé církvi a která zůstává aktuální i dnes po dvou tisících létech.'

V následujících kapitolách naznačuje prolnutí setkání s probíhajícím Rokem víry, a to  v podobě misijního nasazení, které má být blízké i mladým lidem. Papež tak píše o naléhavé výzvě, úloze misionářů, významu vyslání 'Jděte!', šíření víry s 'očima otevřenýma', upevnění víry, úloze círevního společenství či Kristovu volání hlásat evangelium.

Soubory ke stažení

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou