Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Poutníky do Vatikánu doprovodí hradecký biskup Jan Vokál

Datum publikace25. 2. 2013, 10.11
TiskTisk

Královéhradecké biskupství organizuje několik zájezdů na rozloučení se Svatým otcem, do Říma s jednou ze skupin míří i diecézní biskup.

Řím: Poslední veřejné audience papeže Benedikta XVI. ve středu 27. února 2013 v Římě zúčastní i královéhradecký biskup Jan Vokál. Na cestu se vydá spolu s několika stovkami českých poutníků, kteří míří do Vatikánu, aby se rozloučili s odstupujícím Svatým otcem. Jejich cesty organizuje poutní centrum hradeckého biskupství.

Papež Benedikt XVI. biskupa Jana Vokála před dvěma lety jmenoval do úřadu, předtím dnešní hradecký biskup pracoval ve vatikánském Státním sekretariátu a se Svatým otcem se setkával při různých pracovních příležitostech. Byl například členem papežské delegace při návštěvě Benedikta XVI. v České republice v roce 2009.

Odstoupení Benedikta XVI. hradecký biskup označil za velkou ztrátu pro církev, jeho rozhodnutí však zároveň obdivuje jako 'učiněné ve víře, lásce k církvi a v hluboké modlitbě'.

'Na poslední audienci Benedikta XVI. bych nemohl chybět, právě on mě jmenoval biskupem a na ruce každý den nosím biskupský prsten, který jsem dostal od něj,' řekl biskup Jan Vokál.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou