Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Biskup Lobkowicz prvním hostem pořadu „Živě s biskupem“

Datum publikace26. 2. 2013, 15.26
TiskTisk

TV NOE připravila pro své diváky nový typ diskuzního pořadu. Hosty budou biskupové, kteří budou s moderátorem před kamerami diskutovat v přímém přenosu. Prvním hostem pořadu „Živě s biskupem“ bude ostravsko-opavský biskup František Václav Lobkowicz. Pořad začíná v úterý 26. února 2013 ve 20.00 hodin.

Ostrava:  „Jednou za měsíc v něm přivítáme postupně představitele jednotlivých diecézí, kteří budou mluvit nejen o své službě a povinnostech, ale dostanou se i k tématům osobnějším. Řeč bude mimo jiné o jejich každodenním životě, spiritualitě, která je formovala, nebo také o jejich pohledu na aktuální otázky církve v České republice. Především ale budou naši čeští a moravští biskupové odpovídat na vaše dotazy,“ uvádí v upoutávce na nový pořad stránky TV NOE.

Diváci se v premiéře setkají s ostravsko-opavským biskupem Mons. Františkem Václavem Lobkowiczem, O. Praem. Kromě svého působení v diecézi je biskup Lobkowicz v rámci České biskupské konference členem komise pro výchovu a vzdělávání, kde se zaměřuje na církevní školství. Je předsedou komise ekonomicko-právní a v lednu 2005 byl zvolen místopředsedou ČBK. V současné době je také ústředním duchovním rádcem Českého Junáka a převorem Českého velkopřevorství sv. Lazara Jeruzalémského.

Diváci mohou adresovat své dotazy e-mailem na adresu vysilani@tvnoe.cz, pomocí SMS na číslo (+420) 775 177 377 nebo mohou během živého vysílání telefonovat na číslo (+420) 595 177 377.

Hostem příštího pořadu „Živě s biskupem“ bude v úterý 26. 3. Pražský světící biskup Mons. Karel Herbst SDB.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou