Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Dokumenty z posledního veřejného vystoupení Benedikta XVI.

Datum publikace27. 2. 2013, 12.53
TiskTisk

Benedikt XVI. se dnes 27. února 2013 na římské generální audienci rozloučil s věřícími celého světa. Přinášíme český překlad hlavních myšlenek jeho promluvy a texty pozdravů českým i slovenským poutníkům.

Shrnutí katecheze při generální audienci 27. února 2013

Drazí bratři a sestry,

vroucně a srdečně zdravím všechny anglicky mluvící poutníky a návštěvníky, kteří sem přišli u příležitosti mé poslední generální audience. Podobně jako v případě svatého Pavla, jehož slova jsme před chvílí slyšeli, je i mé srdce naplněno vděčností Bohu, jenž neustále pečuje o svou církev a o její růst ve víře a lásce, a do této radosti a vděčnosti zahrnuji také vás všechny.

Během probíhajícího Roku víry jsme povoláni k tomu, abychom obnovili svou radostnou důvěru v to, že Pán je přítomen uprostřed našich životů i v životě církve. Osobně jsem vděčný za jeho neutuchající lásku a péči, které mi projevoval během osmi let od oné chvíle, kdy jsem přijal jeho povolání sloužit jako Petrův nástupce. Rovněž jsem hluboce vděčný za porozumění, podporu a modlitby vás všech, nejen vás přítomných zde v Římě, ale po celém světě.

Rozhodnutí, jež jsem po mnoha modlitbách učinil, je plodem poklidné důvěry v Boží vůli a v Kristovu hlubokou lásku k jeho církvi. Tuto církev budu i nadále doprovázet svými modlitbami a každého z vás také prosím, abyste se modlili za mne i za nového papeže. Ve spojení s Pannou Marií a se všemi svatými se tedy svěřme ve víře a naději Bohu, který nepřestává bdít nad našimi životy a vede církev i celý svět po cestách dějin.

S hlubokou láskou svěřuji vás všechny jeho láskyplné péči a prosím ho, aby vás posiloval v naději, jež otevírá srdce oné plnosti života, kterou jedině on může poskytnout. Vám i vašim rodinám uděluji své apoštolské požehnání.

Děkuji

 

Zdravice českým poutníkům i ostatním věřícím v ČR

S láskou zdravím poutníky z České republiky. Děkuji vám za vaši přítomnost a zvu vás, abyste ve světě věrně svědčili o radostné zvěsti spásy. Rád žehnám vám a vašim rodinám.
Chvála Kristu!

Zdravice slovenským poutníkům i dalším věřícím

S láskou vítam pútnikov zo Slovenskej republiky. Bratia a sestry, ďakujem vám za modlitby a pozornosť, ktorými ste sprevádzali moju službu Nástupcu svätého Petra a zo srdca žehnám vás i vaše rodiny vo vlasti.

Pochválený buď Ježiš Kristus!

Autor článku: František Jemelka
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou