Lupa
Obsah Obsah
Portál

O čem píše KT č. 9/2013

Datum publikace27. 2. 2013, 14.12
TiskTisk

I nadále sleduje Katolický týdeník „odcházení“ Svatého otce. Nejen informacemi z Vatikánu. Samozřejmě nechybí mj. ani další aktuální zpravodajství z dění doma i ve světě.

K papežovi a volbě jeho zástupce KT přináší následujíc texty:

Benedikt XVI. a Celestýn V. Co je spojuje? Koho by napadlo, že když Joseph Ratzinger navštívil před téměř třemi lety hrob svého předchůdce Celestýna, který svůj úřad také opustil, že se sám vydá v jeho šlépějích?

Poslední dvě konkláve a průběh volby podrobně. Průběh papežské volby patří bezpochyby k těm nejlépe střeženým tajemstvím nejen v minulosti, ale i dnes.

Benedikt XVI. jako literát. Zatímco po většině papežů zůstanou v knihovnách jen encykliky, případně životopisy, řada s tituly Benedikta XVI. je už teď pořádně dlouhá.

Novéna za volbu papeže (2). Přinášíme již druhou část modlitebního cyklu za zvolení nového Svatého otce z pera P. Miloslava Fialy OPraem.

Domácí zpravodajství informuje o připomínkách výročí tzv. Vítězného února, přibližuje solidaritu lidí s postiženými výbuchem ve Frenštátě pod Radhoštěm. Komentář se ohlíží za podpisem smluv státu s církvemi o majetkovém vyrovnání.

Zahraniční rubrika mapuje cestu Petra Nečase v Bavorsku.

Tematická dvoustrana se tentokrát věnuje fenoménu nemoci. Zvláště pak si všímá novodobé epidemie: Alzheimerově chorobě.

Pravidelná příloha Doma vysvětluje, jak je dobré míti dědečka a babičku.

Noviny uzavírá celostránkový rozhovor s dokumentaristkou Helenou Třeštíkovou, jednou z nejvýraznějších evropských filmových režisérek.

Více v aktuálním vydání KT ve vaší schránce nebo na www.katyd.cz.

Autor článku: František Jemelka
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou