Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Papež se dnes rozloučí s věřícími

Datum publikace27. 2. 2013, 9.37
TiskTisk

Benedikt XVI. se dnes 27. února 2013 v 10.30 při generální audienci v Římě rozloučí věřícími. Bude to jeho poslední veřejné vystoupení před zítřejší abdikací na papežský úřad. Na náměstí sv. Petra se má, dle informací vatikánského tiskového mluvčího F. Lombardiho, sejít na padesát tisíc věřících; události se budou podrobně věnovat i tuzemská média.

Řím/Praha/Ostrava: Tématu loučení papeže se dnes ve svém kontinuálním vysílání bude mj. věnovat ČT 24; ve studiu ČT bude vatikánské dění živě komentovat Mons. Vladimír Málek z vatikánského velvyslanectví v ČR. Začátek v 10.35. Vysílání lze sledovat i na internetu.

Speciální vysílání připravuje u příležitosti poslední generální audience Benedikta XVI. i ostravská TV NOE. V 10.00 začne Studio Benedikt s pozvanými hosty, na které potom naváže samotný přenos z Říma, který by zde měl začít v 10.30. Obojí lze rovněž sledovat živě na webu televize.

Generální audience se účastní i čeští poutníci, mj. kadinál Dominik Duka, olomoucký arcibiskup Mons. Jan Graubner, generální sekretář ČBK Mons. Tomáš Holub či královéhradecký biskup Mons. Jan Vokál.

Autor článku: František Jemelka
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou