Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

O čem píše KT č. 10/2013

Datum publikace6. 3. 2013, 11.37
TiskTisk

Kardinálové z celého světa se shromážili ve Vatikánu, aby se připravili na volbu nového papeže. Benedikt XVI. se předtím rozloučil se svým úřadem i s věřícími. KT má reportérku přímo na místě a přináší podrobnosti, které jinde nenajdete. Doprovázela nejen naše poutníky, ale zůstává na místě a stále sleduje přípravy na volbu papeže.

I nadále také pokračuje novéna za volbu papeže, kterou připravuje P. Miloslav Fiala OPraem.

Stránka pro odpovědi tentokrát neporadí se zapeklitými otázkami, ale přináší poslední katechezi Josepha Ratzingera. „Už pro mne není možný návrat k soukromému životu,“ říká Benedikt XVI. – a jeho slova obletěla svět.

Kardinál obětí mediální zkratky – australský kardinál Georg Pell se dostal do nepříjemné situace: média z jeho vyjádření udělala senzaci, která má ovšem k pravdě velmi daleko – více v komentáři KT, který uvádí na pravou míru údajnou kritiku současného papeže.

Tematická dvoustrana se tentokrát věnuje křížovým cestám. Kde vznikla pobožnost křížové cesty a jak se v průběhu staletí vyvíjela? Co lidi nutí vypravit se na ni i desítky kilometrů?

Teolog Benedikt XVI. učinil velmi mnoho pro další směřování církve – třeba tím, že vybídl k objevení hlubšího spirituálního rozměru křesťanství. Více naleznete v Perspektivách.

Noviny uzavírá rozhovor s diplomatem, historikem a překladatelem Františkem X. Halasem, který překládal Jeruzalémskou Bibli do češtiny.

Více v aktuálním vydání KT ve vaší schránce nebo na www.katyd.cz.

Autor článku: František Jemelka
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou