Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Arcibiskup Graubner se bude modlit za kubánské disidenty

Datum publikace7. 3. 2013, 17.30
TiskTisk

Ekumenickou bohoslužbou i následným komponovaným večerem chce synodní rada Českobratrské církve evangelické (ČCE) ve středu 20. března 2013 v Olomouci připomenout situaci na Kubě. Bohoslužbě v katedrále sv. Václava bude přítomen také olomoucký arcibiskup Jan Graubner.

Olomouc: „Den pro Kubu“ zahájí v 17.00 hodin zmiňovaná bohoslužba, které bude vedle olomouckého arcibiskupa přítomen také předseda Ekumenické rady církví v ČR a synodní senior ČCE Joel Ruml.

V 18.00 hodin pak začne pochod na podporu „dam v bílém“, žen z příbuzenstva kubánských disidentů, které se pravidelně scházejí oblečeny do bílého v protestních průvodech na Kubě. Trasa pochodu, jehož účastníci mají pokud možno přijít v bílém oděvu, povede od katedrály centrem Olomouce do kostela ČCE, kde v 18.30 hodin následuje komponovaný program. Jeho součástí pak bude například vyprávění Joela Rumla a Anny Kárníkové z cesty na Kubu, rozhovor s kubánskou disidentkou a novinářkou Lamasiel Gutiérrezovou či koncert Konzervatoře Evangelické akademie.

„Oblečme se do bílé a přijďme podpořit disenty na ostrově,“ vyzývá k účasti Jitka Klubalová, předsedkyně Komise pro Kubu Synodní rady ČCE.

Autor článku: Jiří Gračka
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou