Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Vychází 44. číslo zpravodaje Exarchát

Datum publikace12. 3. 2013, 15.23
TiskTisk

V těchto dnech vychází nové číslo zpravodaje Řeckokatolické církve Exarchát. Na jeho stránkách si čtenáři mohou připomenout život a dílo prvního apoštolského exarchy Mons. Ivana Ljavince, který by se v letošním roce dožil devadesáti let. Dále se časopis věnuje tématu Roku víry otázkou proč být věřícím. Zpravodaj také prezentuje charitativní projekty na Ukrajině, které podporují samostatné podnikání místních obyvatel na ovčích farmách. Zpravodaj také přináší závěrečný přehled výsledků sčítání lidu, ze kterého vyplývá jednoznačný nárůst věřících. Obvyklý rozhovor přibližuje život a práci biskupského sekretáře pana Richarda Vocela. Časopis Exarchát nyní vychází také v ukrajinském překladu.

Praha: Zpravodaj Exarchát je informativně-formační dvouměsíčník Řeckokatolické církve v České republice, který mimo formativních článků a aktuálních informací z událostí života Apoštolského exarchátu publikuje také unikátní komentované překlady starobylých dokumentů zakládajících jednotu latinské (římskokatolické) církve a východních církví. Také prezentuje jednotlivé aspekty řecko-slovanské bohoslužby a snaží se vytvářet a prohlubovat inspirující kontakt západní a východní kultury, spirituality a teologie.

Aktuální číslo lze objednat na adrese: Apoštolský exarchát, Haštalské nám. 4, Praha 1, PSČ 110 00, nebo na emailové adrese: exarchat@exarchat.cz. Dále vypomáhají s distribucí řeckokatoličtí duchovní správci, síť prodejen Karmelitánského nakladatelství a v Praze i prodejny Galerie Oliva, Paulínky a Pro Ecclesia Catolica. Časopis je distribuován za dobrovolný dar, přičemž náklady na jeden výtisk činí cca 20,- Kč.

Autor článku: František Jemelka
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou