Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Biskup Cikrle bude slavit děkovnou mši za nového papeže

Datum publikace13. 3. 2013, 22.52
TiskTisk

V katedrále svatých Petra Pavla se dnes večer slavnostně rozezněly zvony hned dvakrát. Nejen po oficiálním představení nového papeže, ale hned poté, když z komína na Sixtinské kapli ve Vatikánu začal v 19.07 stoupat bílý dým.

Brno: Biskup Vojtěch Cikrle řekl bezprostředně po zvolení nového Svatého otce: 'Mám radost, že máme papeže. S kardinálem Bergogliem jsme se osobně nikdy nesetkali, ale věřím, že bude dobrým nástupcem papeže Benedikta XVI. Jsem zvědavý, po jaké cestě povede církev. Je sympatické, že si zvolil jméno František, což je v dějinách církve poprvé. Modlím se za něj a věřím, že nejsem sám...'

Průčelí brněnského biskupství na Petrově ještě v pozdních večerních hodinách ozdobily vlajky České republiky a Vatikánu.

Biskup Vojtěch Cikrle bude sloužit děkovnou bohoslužbu za nového papeže Františka v neděli 17. března 2013 v 9.00 hodin v katedrále sv. Petra Pavla na Petrově.

Děkovné bohoslužby se budou konat také ve stovkách chrámů celé brněnské diecéze.

 

Autor článku: Martina Jandlová
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou