Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Máme papeže

Datum publikace13. 3. 2013, 21.09
TiskTisk

Nad Sixtinskou kaplí se dnes krátce po 19.00 objevil bílý dým značící zvolení nástupce Benedikta XVI. Konkláve vybralo v pátém kole tajné volby za 266. papeže argentinského jezuitu kardinála J . M. Bergoglia, nyní papeže Františka.

Vatikán: Papež František I. ve své první řeči na veřejnosti poděkoval kardinálskému sboru za to, že ho určili jako nového římského pontifika; doslova řekl, že si ho 'vybrali skoro až na druhém konci světa'.

Poděkoval za zvolení a v modlitbě úvodem vzpomněl svého předchůdce Benedikta XVI., následovala přímluva za přítomné a celý svět, 'aby zavládlo bratrství'. Jak sám řekl, vydává se teď na cestu evangelizace.

Přítomné věřící vyzval k tiché modlitbě za jeho osobně a požehnal nejen shromáždění na Svatopetrském náměstí či celému světu, ale i rozhlasovým posluchačům, divákům televizí a těm, kteří sledují nová média.

 

Autor článku: František Jemelka
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou